How to fix Among Us game bugs easily

Teodor Nechita
by Teodor Nechita
Software Managing Editor
Affiliate Disclosure

  • Among Us is one of those underdogs of the gaming world where a small title made by 3 devs manages to outclass AAA games.
  • However, it too has its own fair share of bugs, some of which have some solutions to them.
  • To learn more about this game, check out our dedicated Among Us page.
  • Regardless of whether Gaming is your hobby or passion, check out the articles in our Gaming section.

Among Us is a very surprising game for all intents and purposes.

It was first released 2 years ago but fell into obscurity quite fast, but now it is among the most popular games on Steam and Itch.io.

However, it doesn’t matter how long a game has been on the market, bugs are still something that can be found.

Because of Among Us’s sudden surge in popularity, we’ve decided to cover some of these bugs, as well as provide you with solutions to fixing them.


Quick tip:

Among Us is one of those pocket-sized games that can deliver hours of fun.

Join hundreds of thousands of players in the hottest game of the season!

Among Us

Among Us

A game of deception and betrayal where you never know who to trust. Get Among Us today and play on!

How do I fix common bugs in Among Us?

1. Stuck in the wrong region bug

According to the Steam forum reports, there is a bug that is triggered by changing your region mid-connection:

There is a bug where if you change regions while connecting, the game may overwrite your region data with the wrong region. This makes you connect to the wrong region later. It can easily cause room codes to not be found.

While this scenario is probably hard to replicate on a daily basys it is still something worth noting.

Solution:

Luckily enough, the same post provided users with a solution. If you own the Steam version of Among Us, all you need to do is delete the serverInfo2 file.

It is located in the following location:

%appdata%\..\LocalLow\Innersloth\Among Us


2. Innocents can sometimes vent

According to a Reddit post, there have been reports of games where innocents could sometimes vent:

On the map MIRA HQ we had a game where an innocent was able to vent. When we voted him off, he was counted as an innocent.

Solution:

Unfortunately, this seems like a glitch in the game’s coding and not a client issue on the user’s side. As such, the only thing you can do is wait for a hotfix.


3. Dead players could call meetings with other players

One mechanic-breaking bug was also reported on Reddit where users stated that they could call on meetings in otherwise impossible situations:

This has happened to me only a handful of times, but in (2 imposter) games, there were times that i found one imp kill someone and I report the body, only to notice the second imp killing me before the players convene.

So literally a dead player calling a meeting of players. Imps go scot free cos no crewmates witness the crime and i can’t communicate with them. Is this, like the title suggests, a glitch or an intentional game mechanic?

Solution:

Just like with the previous issue, this seems like a glitch in the game’s coding and not a client issue on the user’s side. As such, the only thing you can do is wait for a hotfix.


4. Players getting kicked randomly out of matches

Sometimes Among Us matches can be cut short because of error messages, as per the reports of some players:

Can you help me? When I join a game, 9 seconds in I get kicked because of ‘sent 6 pings that remote server can not respond to’. How do I fix this

Solution:

This issue is most likely caused by faulty Wi-Fi settings, so try resetting your router and connect to the game again.


5. Role distribution RNG seems off-balanced

Many Among Us players have reported that sometimes they can go for up to 20 games without ever playing an imposter:

I’ve played 20-25 games with my friends so far and not once have I ever been imposter. I joined 3 imposter games and still haven’t been imposter once after 5 more games. Is there a setting or something that prohibits that?

Solution:

This itself is not much of an issue but rather poor luck in terms of RNG. Since the number of crewmates is much higher than that of imposters, it goes without saying that the chance of you being given the role of the imposter is also very low.

Because of the randomness, this already slim chance can seem even lower.


6. Characters walk out of cameras

Since the game is all about navigating throughout the ship, bugs that limits your movements and ability to participate in events can mean a lost match.

That’s exactly the case with a  bug reported by users where their characters would become uncontrollable:

Strange bug, my character keep walking out of camera, I couldn’t do anything and couldn’t participate in the ensuing votation. […]

Solution:

This is more of a workaround rather than a solution, but whenever you move your character, try to keep your camera on him, and never pane away so that he never ends up off-screen


7. Players get kicked out of the ship randomly

Apparently, players could end up outside the map and could no longer go back inside until the end of the match:

I was off the map and couldn’t get back on, there was a barrier. So was green

Solution:

Unfortunately, this is a visual bug that has more to do with the game’s coding. If you do encounter this bug, all you can do is wait for the next game hotfix.


8. Imposters kills everyone in seconds

The purpose of the game is to either kill everyone as an Imposter or find the imposters as Crewmates.

That being said, a bug where an imposter can kill everyone in mere seconds means a ruined game, and that’s what some players have been reporting:

There were 3 of us together, and the impostor killed all 3 our us at the same time in like 2 seconds

Solution:

Unfortunately, it is unknown whether this happens because the imposter is exploiting a bug, or if he is hacking.

As such, the only long-term solution would be to report the player after the match.


That pretty much wraps up our list of common bugs and issues found in Among Us.

If you know of any other bugs that broke the game for you, let us know by leaving us a message in the comments section below.


This article covers:Topics:

Leave a comment below!
23 comments

add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

I Came Back TO Game After A While And The Lightning AROUND me Glitched Out. Like IT Was Disabled FOR A Half OF A SCREEN, I COULD Not See Anything Besides The LEFT SIDE. GOING Through Map (Anything BUT Cafeteria) Makes THE Lightning DO Weird Things Like GOING Back TO Normal FOR Like 0.1 Sec AND Breaking into The Pieces AGAIN… Unplayable, Restarting The App Doesn’t Work. Is THAT SOME Mechanism Preventing Me From Playing Because I Set MY Date OF Birth FOR 1901 :)???

My fiancee is having the same issue on her android phone. Started about 2 weeks ago. We’ve tried uninstalling it and reinstalling the app but the issue persists.

AW MAN YES IT HAPPENS! IT JUST HAPPENED TO ME AND I CAN’T SEE THE LEFT SIDE OF THE SCREEN!!! LIGHTNING GLITCHES OUT IN TIGHT SPACES REEEEEEEEEEEE

MY among us is glitching. It will not let me play!!!! I can not click anything so can not even get in an game. It all started when I wanted to see what free play was! and I got on chat and after that I could not move cuz I was typing!!!! Does any one know what is happening?

When I am playing Among us I will be walking randomly and the iPad is halfway into the screen. I can still walk around and everybody is in there places frozen. A meeting is going on during the time I a walking around. Has this ever happened to someone. This is the third time this has happened.

Playing on android tablet – every time I kill it reports. Looks like the work around is to use joystick mode but this is not my preference.

im on the menu where u buy pets suits more hats and stuff an nothings on there. all i see is loading…, 100RMB and The character model! how do i fix this?

It keeps glitching the room pages. After three reloads it just keeps spinning and wont show results, and sometimes the result page itself will be blank or only have like two. How do I fix it?